Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Οι βοηθοί μου τα μαχαίρια!!

Γεια σας,
σήμερα θα σας πω πως αυτοεξυπηρετούμαι μέσα στο σπίτι μας,το οποίο φυσικά δεν πληρεί τις προδιαγραφές για ΑΜΕΑ, αλλά έχω βρει διάφορους τρόπους για να τα καταφέρνω.
  Καταρχήν το μπάνιο!!!Το οποίο είναι λίγο στενό....αρκετά στενό!!Για να πάω στον νιπτήρα μπαίνω κανονικά και βγαίνω με την όπισθεν και για να κάνω μπάνιο μπαίνω με την όπισθεν και βγαίνω κανονικά.Ο νιπτήρας βέβαια έχει και έπιπλο απο κάτω οπότε πάω αναγκαστικά στο πλάι και τεντώνομαι λίγο παραπανω για να πλυθώ.Στην μπανιέρα έχουμε προσθέσει ειδικό καρεκλάκι. Αυτό όμως έχει σαν αποτέλεσμα να μην κλείνει η καμπίνα και να τα κάνω όλα μούσκεμα.Η Κατερίνα έχει βαρεθεί να σφουγγαρίζει.Ό,τι πετσέτα είναι ψιλά την κρεμάω και την ξεκρεμάω με ένα σκουπόξυλο.
  Μετά είναι η κουζίνα.Περισσότερα προβλήματα...Ψιλά ντουλάπια,ψιλό πάσο για να τρώμε και καρέκλες επίσης ψιλές σαν σκαμπό.Ευτυχώς στις καρέκλες μπορώ και κάνω την μεταφορά μου.Αλλά δίψασες....πώς θα πιείς νερό,που η γυναίκα σου ξεχνάει συνεχώς να βάζει ποτήρια και στα πιο χαμηλά ράφια??
Πώς θα φτιάξεις τις κρέμες των μωρών ,αφού πάλι έχει βάλει το κουτί σε σημείο που δεν το φτάνεις  "για να μην είναι όλα μες στην μέση" όπως  λέει?
Τα μαχαίρια είναι οι καλύτεροι μου φίλοι στην κουζίνα.Με βοηθούν να πιάνω ότι χρειάζομαι.Μέχρι και τον θερμοσίφωνα ανοίγω έτσι.
Σας βάζω και κάποιες φωτογραφίες για να καταλάβετε τι εννοώ.
Οι κούπες έιναι πιο εύκολες γιατι έχουν λαβή,ενώ τα ποτήρια πρέπει να τα "ξαπλωσω" στο ράφι και να βάλω το μαχαίρι στο εσωτερικό τους.Παραδόξως ακόμα δεν έχω σπάσει κάποιο.

 Ώρα για τοστάκι...




10 σχόλια:

  1. Xα-χα!
    Κι εγώ χρησιμοποιώ τη μέθοδο της "ελεγχόμενης πτώσης" για να κατεβάζω πράγματα από τα ψηλά ράφια, κοψοχολιάζοντας τη μάνα μου και κάνοντας τον καλό μου ν' αγανακτεί: "μα γιατί δε με φώναξες;"
    Ε, λοιπόν, δε θέλω να τον φωνάξω, δε θέλω να τον κάνω παιδί για όλες τις δουλειές. Το εκτιμώ που θέλει να βοηθήσει, αλλά προτιμώ να αυτοεξυπηρετούμαι όσο μπορώ.
    Πάντως, αποφεύγω τα μαχαίρια. Το καλύτερο εργαλείο μου γι αυτές τις δουλειές είναι μια μακριά ξύλινη πηρούνα για μακαρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε Νικόλα, όχι τον θερμοσίφωνα με το μαχαίρι, δεν ξέρεις τι γίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και ο μπλάστρης κάνει μια χαρά για αυτή τη δουλειά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κοίτα να δεις, εγώ αρτημελης κι όμως τα πάνω πανω πράγματα με μαχαίρι συνήθως τα κατέβαζω(λίγο ότι βαριέμαι να πάρω την καρέκλα να πάτησε πάνω,λίγο το ότι δεν θέλω βοήθεια) πάντως τα ρεύματα καλά θα κάνεις να πάρεις έναν χαρακα , ή κάτι από πλαστικό ή ξύλο,μερικές φορές κατά την ενωση κάνουν σπινθιρες τα ρεύματα,μην παίζεις με την ζωή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μπραβο σου φιλια στη κατερινα και στα μικρακια σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεία σου Νικόλα,να πάρεις και να χρησιμοποιεις μια λαβιδα με σκανδάλη,είναι πολυ αποτελεσματικη και ασφαλής!
    Εχει βεντουζες στις άκρες και κάνουν πολύ καλή δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. xaxa εγω χρησιμοποιω κουταλες....βεβαια καμια φορα μου ερχοται αντικειμενα στην κεφαλη αλλα δεν βαριεσαι , την δουλεια μας να κανουμε.... απο ποτηρια προτιμω τα τυπο σεϊκερ που δεν σπανε και μεταφεροτε ευκολα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγω προτιμω εκεινη τη μεγαλη πηρουνα για τα ψητα!! Εχει και 2 λαβες και καταλαβαινεις, πιο βολικο πραμα και πιο μακρυ! Δοκιμασε το :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. prota se eida stin ekpombi pame paketo kai latrepsa stin agapi prospathias na zeis. poli efharistimenos kai dinatos andras oso eisai apiros den ehei simasia, ma to theo boro na sou po kseris na zeis ti zoi sou kalitera apo enan anthorpo opio den einai apiros. na ste kala esi ke oi oikogennia sou mazi me ta pedia sou. se akoloutho me tin agapi . heretismata ap tin kwnstantinoupolh tourkia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.