Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Το Μυστικό.

Να'μαι και πάλι...
Ήταν τέλη Οκτώβρη όταν ξεκίνησα την αποκατάστασή μου στο ΚΑΤ.
Τότε λοιπόν άρχισα να συνειδητοποιώ πως απο το νοσοκομείο δεν θα έφευγα περπατώντας!!Η ψυχολογία λίγο εως αρκετά πεσμένη,λίγα νευράκια (πράγμα σπάνιο για μένα) και άγχος για τη συνέχεια!!Θέλοντας η Κατερίνα να με ανεβάσει λίγο μου έφερε ένα βιβλίο,λεγόταν "το μυστικό".Μου είπε διαβασέ το,θα σε βοηθήσει.Το ρούφηξα....και ήταν όντως βοηθητικό!!
Το μυστικό της ζωής είναι ο νόμος της έλξης,ο οποίος ορίζει ότι τα όμοια έλκονται.Άρα οταν κάνουμε μια σκέψη προσελκύουμε και άλλες όμοιές της.Ότι σκεφτόμαστε αυτό ελκύουμε.Σκεφτόμαστε όμορφα πράγματα,όμορφα θα μας συμβούν.Σκεφτόμαστε αρνητικά,αυτά θα μας συμβούν γιατί αυτά θα "τραβήξουμε".
 Αυτό το μυστικό το εφαρμόζω απο τότε που το διάβασα και μέχρι σήμερα και θα συνεχίσω να το εφαρμόζω γιατί με βοηθάει και γιατί έχω όντως δει αποτέλεσμα!Και φέτος αποφάσισε και η Κατερίνα να το εφαρμόσει (η οποία δεν το πολυπίστευε) και μου είπε οτι ήδη βλέπει και εκείνη οτι αποδίδει.
Δήλαδη θέλω να πετύχω κάτι (το οτιδήποτε) και αρχίζω και το σκέφτομαι συνέχεια.Συνέχεια όμως .Και πιστεύω οτι θα συμβεί ,είμαι σίγουρος γι'αυτό.Δεν αφήνω κανένα περιθώριο να πάει κάτι στραβά,δεν αφήνω καμια αρνητική σκέψη να μου σαμποτάρει αυτό που θέλω, και μετά απο λίγο ή περισσότερο καιρό ,όντως το πετυχαίνω.
Σκεφτείτε τι χρειάζεστε.Τι θέλετε.(καλά όλοι λεφτά σκεφτήκατε???οκ!είναι και η κρίση...συνεχίζω).Αρχίστε να το σκέφτεστε έντονα.πχ να λέτε "έχω λεφτά και θα βγάλω κι άλλα"Ή θα βρώ μια καλή δουλειά.Κυνηγήστε το όμως ,κάποια ευκαιρία θα έρθει μπρόστα σας ,θα πρέπει να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά για να την δείτε.
Εγώ κάνω διάφορες σκέψεις,καλά την μία την φαντάζεστε όλοι!Είναι να περπατήσω.Αυτή ακόμα δεν έχει γίνει πραγματικότητα αλλά θα γίνει.Πέρα όμως απο αυτήν κάνω κι άλλες και σας λέω ειλικρινά ότι μέχρι στιγμής τα περισσότερα έχουν βγεί και σχεδόν όλα  φαίνονταν αρχικά αδύνατα με τις συνθήκες που είχαν προκύψει στην οικογένεια μας.
Πάρτε το βιβλιο και διαβάστε το (όχι δεν παίρνω ποσοστά,άλλωστε μπορείτε να βρείτε και το ντοκιμαντέρ στο youtube),δεν είναι ακριβό και ίσως βοηθήσει και εσάς.
Ότι θέλουμε ,αυτό ελκύουμε.
Αυτό είναι το μεγάλο μυστικό της ζωής!

11 σχόλια:

  1. Καλησπέρα σας κύριε Νικο και κυρία Κατερίνα... Σας εύχομαι τα καλύτερα στην ζωή σας, αν και από εδώ και πέρα εσείς θα έχετε δίπλα σας τον ίδιο τον ΧΡΙΣΤΟ διότι με κάθετι δύσκολο που μας στέλνει, μας στέλνει και τις ανάλογες δυνάμεις να το αντέξουμε...
    Σας ενημερώνω ότι έχω και εγώ blogspot (http://perfamous-veria.blogspot.gr/) και ήδη δημοσίευσα το δικό σας... Θα ήθελα σας παρακαλώ να με ενημερώσετε εάν υπάρχει κάτι που θα μπορούσα να φανώ χρήσιμος για εσάς... Σας στέλνω και πάλι τις καλύτερες ευχές μου και την αγάπη μου στην οικογένεια σας...
    Καλή ανάρρωση φίλε Νίκο και την ευλογία του ΧΡΙΣΤΟΥ να έχεις και της ΠΑΝΑΓΙΑΣ...!
    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετικό το άρθρο σου μπράδερ και πολύ αισιόδοξο! Ειδικά σε τόσο δύσκολους καιρούς που ζούμε μας είναι αναμφίβολα χρήσιμο να υιοθετήσουμε τέτοιου είδους σκεπτομορφές.Σε ευχαριστούμε πολύ λοιπόν για τις συμβουλές σου. Το συγκεκριμένο βιβλίο που αναφέρεις δεν έχει τύχει να το διαβάσω (αν και του έριξα μια γρήγορη ματιά τότε που το είχες στο ΚΑΤ). Εχω ομως δει το αντίστοιχο ντοκιμαντέρ που βασίζεται στο βιβλίο. Η γνώμη μου αν θες γιαυτό είναι οτι έχει γίνει μια πολύ ικανοποιητική δουλειά, διαφωνώ όμως σε δύο σημεία. α) προβάλλει έντονα οτι οι αξίες στη ζωή είναι τα ακριβά αυτοκίνητα, τα τεράστια και χλιδάτα σπίτια και το να βγάζεις αρκετές χιλιάδες δολάρια το μήνα. Αξίες τις οποίες θεωρώ οτι είναι εντελώς κλάην σε σχέση με τις πραγματικές αξίες όπως είναι η υγεία, η ψυχική ηρεμία, η ευτυχία του να ζείς το θάυμα της ζωής κλπ.. και β) Δίνει περισσότερη σημασία απλά στην έντονη σκέψη αυτού που θέλουμε να πετύχουμε ενώ το νόημα βρίσκεται στα συναισθήματα που πρέπει να δημιουργηθούν σκεπτόμενοι το στόχο μας. Η έλξη δηλαδή θα δημιουργηθεί βιώνοντας ουσιαστικά έντονα αυτό που θές να σου σημβεί σαν να λαμβάνει ήδη χώρα στο χώρο και στο χρόνο αυτη τη δεδομένη στιγμή. Με χαρά βέβαια διαπιστώνω οτι αυτό το έχεις ήδη κατανοήσει εσύ. Παρ όλα αυτά αν θες να εμβαθύνεις σε αυτό το μονοπάτι που ακολουθείς θεωρώ οτι ο Gregg Braden έχει κάνει μια πολύ καλή έρευνα πάνω σ' αυτό το θέμα μελετώντας πειράματα που έχουν πραγματοποιηθεί πάνω σε ανθρώπους και σου εξηγεί με κάποιο ποιο επιστημονικό υπόβαθρο το πως και το γιατί έχουμε αυτα τα αποτελέσματα χωρίς να αφήνει περιθώρια αμφισβήτισης κατά τη γνώμη μου αυτης της θεωρίας. Υπάρχει μια θαυμάσια ομιλία που έδωσε στο μιλάνο (με ελληνικούς υπότιτλους) στο youtube που πιστεύω οτι αξίζει να την παρακοπουθήσεις μολονότι ειναι περίπου 4 ώρες περίπου, και θα σε βοηθήσει αρκετά. http://www.youtube.com/watch?v=Aa-k7rHIzdA
    Τέλος, αυτό που ήθελα να σου αναφέρω είναι οτι είμαι τρελός φαν του μπλόγκ σου και πραγματικά εμένα προσωπικά μου δίνεις απίστευτο κουράγιο και δύναμη με τα άρθρα σου. Συνέχισε λοιπόν έτσι και keep walking. Τα φιλιά μου στην κάθριν και στα τσίλντρεν.

    φιλικά Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακομη σε περιμενουμε!!Αυτο που μας εστειλες (αδυνατον να θυμηθω πως το λενε) το εσπασαν τα παιδια.Δουλευει τωρα??

      Διαγραφή
  3. Νίκο και Κατερίνα γεια σας. Παρακολουθώ το blog σας από τη πρώτη στιγμή και σας θαυμάζω για τον τρόπο που αντιμετωπίζετε όλη αυτή την κατάσταση.
    Ονομάζομαι Βαγγελιώ, είμαι 33 ετών και έχω κι εγώ Κάκωση Νωτιαίου Μυελού (Θ3-Θ11) η οποία προκλήθηκε από επισκληρίδιο αναισθησία όταν γέννησα το παιδάκι μου (6/12/2010). Έχω κάνει ήδη 2 επεμβάσεις (πεταλεκτομές).
    Την πρώτη επέμβαση (πεταλεκτομή Θ8-Θ11) την έκανα μια μέρα μετά τη γέννα(7/12/2010) γιατί είχε βρεθεί αιμάτωμα και οίδημα στο νωτιαίο μυελό. Τα πράγματα πήγαν αρκετά καλά και μετά από 3 μήνες μπορούσα να περπατήσω μόνη μου σχετικά καλά. Τα είχα καταφέρει. Ένιωθα πως σε λίγους μήνες θα είμαι τελείως καλά.
    Η νέα μου όμως μαγνητική σχεδόν ένα χρόνο μετά την 1η επέμβαση έδιεξε κύστες μέσα στο νωτιαίο μυελό οι οποίες σύμφωνα με τους γιατρούς έπερεπε να αφαιρεθούν επειγόντως.
    Έτσι μπήκα για δεύτερη επέμβαση (7/12/2011). Ακριβώς την ίδια μέρα με την πρώτη.
    Μετά από μια τέτοια επέμβαση (πεταλεκτομή Θ3-Θ8) ξεκινάς πάλι από την αρχή. Μαθαίνεις σαν μικρό παιδί να βαδίζεις από την αρχή. Τα πράγματα αυτή τη φορά ήταν πιο δύσκολα. Μπόρεσα και πάλι να περπατήσω αλλά έπρεπε να στηρίζομαι από κάποιον (το καρότσι του μωρού, αγκαζέ, μπαστούνι). Ωστόσο ήμουν στα πόδια μου. Δυστυχώς όμως, το Σεπτέμβρη που μας πέρασε, άρχισε να εμφανίζεται σπαστικότητα η οποία έχει επηρεάσει πολύ την κίνησή μου και την αντοχή μου.
    Σήμερα περπατάω με ΠΙ και αντέχω να κάνω μόνο μικρές αποστάσεις.
    Είμαι όμως αισιόδοξη. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρω και πάλι. Και διαβάζοντας τη δική σου ιστορία πήρα κι άλλη δύναμη!
    Δεν θα σας πω κουράγιο και υπομονή γιατί και μένα αυτές οι λέξεις κοντεύουν να με τρελάνουν.
    Εύχομαι να εξακολουθούμε να είμαστε αισιόδοξοι, να περνάμε ευτυχισμένες στιγμές με τα παιδάκια μας και φυσικά σε λίγο καιρό να πάμε για τρέξιμο μαζί τους :-)
    ΥΓ: Έχω διαβάσει κι εγω το μυστικό και προσπαθώ να το εφαρμόσω. Να είστε καλά


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλησπερα και παλι, ειμαι η κικη...μου φαινεται τοσο αστειο...ειμαστε στην ιδια κατευθυνση αλλα το μυστιο κυκλοφορει και σε dvd...τωρα λεω να σας παω σε κατι πιο δυσκολο...αν θελετε ψαξτε για το what at bleep do we know? πολυ ανωτερο...και πιο δυσκολο και βαθυστοχαστο!!! καλως ηρθατε στο matrix!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εχει βγει και το επομενο βιβλιο της σειρας που λεγεται ΄'η δυναμη' και εστιαζει κυριως στα συναισθηματα που αφορουν το νομο της ελξης ενω το μυστικο μιλαει κυριως για το μυαλο.. υπαρχει και το site φυσικα που γραφει ο καθενας την ιστορια του..googlare το και θα το βρεις.. ελπιζω συντομα να δω και τη δικια σου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΝΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ BLOG!!!ΕΙΔΑ ΕΧΘΕΣ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ...ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΛΕΟΝ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΖΥΓΟ ΣΟΥ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΕ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΑΣ!!!ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΕΤΕ ΠΟΤΕ,ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ.ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΥΟ ΑΓΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ ΜΑΣ ΗΡΘΕ(ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΑ!!)ΚΑΙ Η ΚΟΡΗ!!ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟΙ ΟΝΤΩΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΕΛΞΗΣ.ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ(ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ/ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΚΥΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ(ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΧΡΗΜΑΤΑ).ΚΑΙ ΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ Κ Α Π Ο Ι Α ΚΕΝΑ ΑΛΛΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ!!!ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kalispera paidia k apo mena!parakolouthw tis dhmosieuseis sas kai sas eida kai sto ''pame paketo"!ektos to prwto vivlio ths seiras pou legetai to ''mistiko'',exoun vgei alla 2!to deutero einai h ''dinamh'' kai to trito h ''mageia''!iparxoun epishs k kapoia alla vivlia pou anaferontai kai sto mistiko an thimamai kala pou einai ''to kleidi ths zwhs'' h' alliws the master key system kai to antistoixo vivlio askhsewn pou legetai ''the master key workbook''.elpizw na sas phgainoun ola kala apo edw k pera k na erthoun ola etsi opws ta oneireueste!na xaireste ta omorfa paidakia sas!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ Νίκο και Κατερίνα, καλησπέρα!
    Μόλις σήμερα έμαθα για εσάς, μέσω μια αναρτησης στο facebook που αναφέρει την ιστορία σας και το "Πάμε Πακέτο" μιας και έχω κλείσει την τηλεόρασή μου αρκετούς μήνες, και νιώθω ειλικρινά ευγνώμων για αυτό!!!!

    Η συγκίνηση, η ευχαρίστηση, ο θαυμασμός και η εκτίμηση προς τα πρόσωπά σας και στην στάση ζωής σας είναι για πολλαπλούς λόγους...

    Θα ήθελα όσο δύναμαι, ως Μηχανικός να σας βοηθήσω στην λειτουργικότητα του σπιτιού και όχι μόνο.....!!!!

    Είμαι πραγματικά ευγνώμων που έμαθα για εσάς και θα χαρώ απεριόριστα να σας γνωρίσω!!!
    Έχουμε άπειρα πράγματα να κουβεντιάσουμε !!!!

    Δώστε μου λοιπόν την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε όπως επιθυμείτε και όποτε επιθυμείτε μέσω εμαιλ!

    mtheodorakakou55@gmail.com

    Να είστε καλά μέσα από την καρδιά μου!!!

    Μαρία Ίριδα Θεοδωρακάκου
    Μια Μανιάτισσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.