Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

H όμορφη Σύρος!

Καλησπερα σας!
σήμερα θα σας κάνω εγώ μια ανάρτηση γιατί ο Νίκος δεν την παλεύει  με την γυμναστική του!
Λοιπόν....Η Σύρος είναι το νησί μας!!
Ω!!!ναι!!!
Έχουμε την χάρα να ζούμε ανάμεσα σε λουκούμια,χαλβαδόπιτες(γι'αυτό άλλωστε έχουμε τέτοια γλύκα σαν  άνθρωποι),ρεμπέτικα και αρχοντικά!!
Η Σύρος είναι πολλή όμορφη!!Πάρα πολύ!Αρκεί να είσαι καλά!Αν τώρα (αν λέμε) είσαι σε αμαξίδιο ή έχεις κάνει κανένα παιδί και θες να βγεις με το καρότσι,έχεις πρόβλημα!!Απλά!
Δίοτι το νησί έχει ΠΑΡΑ πολλά σκαλιά,έχει ΠΟΛΥ στενά και ψηλά πεζοδρόμια,έχει πλακόστρωτα,έχει παλιά κτίρια χωρίς υποδομές ,τα μαγαζιά έχουν πάντα σκαλιά και επιπλέον η Ερμούπολη είναι χαρακτηρισμένη ιστορική πολη(οπότε οι παρεμβάσεις είναι δύσκολες)!!
Τι άλλο να σου τύχει δηλ του Χριστιανού?????
Άρα οι επιλογές είναι οι εξής 2:
1)μπαίνεις σπίτι και κάθεσαι εκεί μέχρι τα βαθειά γεράματα,πού  να τρέχεις τώρα,να ταλαιπωρείσαι?Βλέπεις Σουλεϊμάν,Φατμαγκιούλ,Κλεμμένα όνειρα,κανένα καλό ματσάκι, εννοέιται δεν ξέχνας τα ζώδια (σου είναι άλλωστε τόσο απαραίτητα για μέσα στο σπίτι) και φυσικά παρακολουθείς συστηματικά την Αργυρώ γιατι αν δεν μαγειρέψεις και λίγο τι θα κάνεις όλη μέρα?
Μην μου πεις οτι μπορεί να έχεις και παράπονο???

2)βγαίνεις έξω και κυκλοφορείς όπως και να έχει.
. και -

Εμείς κάναμε το 2ο!Είναι δύσκολο ,μερικές φορές πολύ δύσκολο αλλα δεν βαριέστε.
Απο την αρχή όμως τρέξαμε και πιέσαμε την κατάσταση.Στείλαμε επιστολή στον Δήμο,με όλες τις παρατηρήσεις που είχαμε κάνει, και με όλα όσα θα μπορουσαν να κάνουν.Βέβαια χρειάστηκε να ξαναστείλουμε,νομίζω μέχρι στιγμής έχουμε στείλει 4-5 στους αρμόδιους φορείς.
Ενημερωτικά σας λέω ότι αν θέλετε να τρέξετε και εσείς κάποιο θέμα να επικοινωνήσετε με την υπηρεσία εγγράφως και να ζητήσετε επίσημη απάντηση επίσης εγγράφως,εντός των προβλεπώμενων προθεσμιών.Είναι πάρα πολύ σημαντικό!!

Τελίκα κάποια στιγμή μας κάλεσαν και έγινε μια συζήτηση (εμείς βέβαια λέγαμε τα δικά μας κι αυτοί έλεγαν τα δικά τους).Οτι είναι ιστορική πόλη και είναι δύσκολο και πρέπει να πάρουν άδεια απο το υπουργείο πολιτισμού και μπορου-μπουρου.Οτι τα πεζοδρόμια είναι ψηλά(λες και φύτρωσαν τόσο ψηλά τα πεζοδρόμια εκεί) και είναι δύσκολο να βγάλουν σωστή κλίση στην ράμπα κλπ κλπ κλπ.Τελικά μετά ακολούθησαν κάποιες ράμπες  και περιμένουμε και 2 θέσεις παρκινγκ απο τον δήμο.Το λιμενικό επίσης έκανε 4 θέσεις  στην Ερμούπολη.
κατι είναι κι αυτό για αρχή,ετσί?
Τώρα έχουμε κάνει ένα πλάνο και το έχουμε καταθέσει γιατι έχει εγκριθεί ένα έργο,ώστε η πόλη να γίνει πλήρως προσβάσιμη(καλά το πλήρως προσωπικά δεν το έχω πάρει και τις μετρητοις) για άτομα με αναπηρίες.Για να δούμε...

Επίσης 2 μαγαζιά έκαναν ράμπα!Τους τιμάμε κι εμείς φυσικά!!!
Οι υπόλοιποι ακόμα τίποτα.Γιατί βρε παιδιά?Κάντε κι εσείς κάτι!!Αμαρτία δεν είναι να μπαινω εγώ και ο Νίκος να περιμένει πάντα απέξω??Ντροπή δηλ,να ψωνίσουμε θέλουμε!!

Επιπλέον ζητήσαμε ράμπα απο τον παπά της ενορίας μας,και οφείλουμε να πούμε οτι το φρόντισε αμέσως.
Πάντως τώρα που το ζω μου φαίνεται περίεργο!Οι εκκλήσίες να μην έχουν ράμπα??Είναι δυνατόν να έχουν τόσα σκαλιά?Εντάξει καταλαβαίνω οτι τα σκάλια για τις νύφες είναι το Α και το Ω!!Ναι είναι και σεβαστό!!!¨Εχεις βάλει το νυφικό των ονείρων σου,εχείς πληρώσει και ένα σωρό λεφτά στο ανθοπωλείο οπότε το σκαλί το θες για να αναδειχτούν όλα.Σωστό!
Αλλά καλοί μου πατέρες αν δεν έχει πρόσβαση η εκκλήσια πως θα πάει ο άνθρωπος να προσευχηθεί ώστε να σηκωθεί?

θα βάλω εδώ μια άνω τελεία (εντάξει πείτε ότι την έβαλα γιατι δεν την βρίσκω στο πληκτρολόγιο) και θα συνεχίζω όταν θα έχω φωτό απο κάποιες ράμπες που έγιναν(χωρίς σωστή κλίση οι μισές)
γι να έχετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα απο αυτά που γράφω.
Καληνύχτα σας!

Κατερίνα

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Θέλετε να με δείτε όρθιο?

Καταρχάς σας ευχαριστώ όλους σας για τα όμορφα σχόλιά σας !!Ελπίζω να σας κρατάω ευχάριστη παρέα!

Σήμερα θα σας δείξω ένα άλλο μέρος της καθημερινής μου αποκατάστασης-γυμναστικής.
Το δίζυγο στο οποίο ορθοστατώ!!!Ουάου!!!
Δήλαδη κάθε μέρα σηκώνομαι όρθιος και περπατάω περίπου 2 ώρες!!
Εντάξει δεν μιλάω για ενεργητικό περπάτημα αλλά παθητικό,δεν πειράζει όμως και μόνο η αίσθηση του να είσαι όρθιος είναι κάτι.
Όλο αυτό γίνεται με ειδικούς κηδεμόνες ,που εφαρμόζουν στα πόδια και λέγονται Walkabout.Αυτοί "κλειδώνουν" τα γόνατα ώστε να μην λυγίζουν και με έναν σύνδεσμο ,που ενώνει τους δύο κηδεμόνες,ρυθμίζεται το βήμα δηλαδή το άνοιγμα των ποδιών.
Ξεκίνησα την εξάσκηση μέσα στο ΚΑΤ και στην αρχή ήταν πολύ δύσκολο,γιατί δεν είχα καθόλου ισορροπία και δεν μπορούσα να κάνω ούτε ένα βήμα.Με τον καιρό και με πολλή εξάσκηση έχω καταφέρει να μπορώ να "περπατάω" αρκετή ώρα.Στηρίζομαι αριστερά-δεξιά και δίνοντας ώθηση απο τον κορμό μου ,κάνω βήματα.
Η ορθοστάτηση είναι ιδιαίτερη σημαντική για τα άτομα που βρίσκονται σε αμαξίδιο γιατί έτσι αποφορτίζονται όλα τα όργανα και κυρίως οι πνεύμονες απο την καθιστή θέση, δυναμώνουν τα πόδια και προφυλλάσεσαι απο οστεοπόρωση και πολλά άλλα προβλήματα.Φυσικά έιναι ιδιαίτερα βοηθητική για την ψυχολογία του ατόμου.
Τώρα έχω ξεκινήσει να πιάνω και το Π με τους ορθοστάτες αλλά ακόμα χρειάζεται πολλή εξάσκηση.Θα τα καταφέρω όμως.
Σας βάζω και τις φωτογραφίες να με δείτε:




Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Είμαι η Κατερίνα και είμαι καλά!

Γεία σας και απο μένα!!
εγώ είμαι η Κατερίνα,η γυναίκα του Νίκου.
Το μπλοκ αυτό το δουλεύουμε παρεούλα οπότε νομίζω οτι για αρχή θα πρέπει να σας πω και εγώ την ιστορία όπως την βίωσα απο την δική μου μεριά.
Και φτάνω που λέτε στο ΚΑΤ χωρίς να έχω καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει γιατί όλοι είχαν φροντίσει να μου το κρύψουν.Απο τη μία εχω μια βαλιτζούλα με τα πράγματα του Νίκου (ρούχα ,παπούτσια και τα σχετικά,γιατι έλεγα θα χειρουργηθεί και σε 10-15 μέρες σπίτι μας) και απο την άλλη έχω μία άλλη πιο μικρή βαλιτζούλα με το θήλαστρο ,γιατι όπως είπαμε τα μώρα ήταν μόλις 2 μηνών,έγω λεχώνα και θήλαζα!!!κατα τις 11 το βράδυ σκάει μύτη ο γιατρός και αρχιζει να μου τα μασάει "το σίγουρο είναι ότι θα μείνετε μήνες εδώ".Κλάμα η Κατερίνα γιατί έπρεπε να κόψω το γάλα!!!!!Κωμικοτραγικές καταστάσεις !!!Να τραβάω κουρτίνες στον αντρικό θάλαμο και με τον διπλάνο ασθενή να φυλάει τσίλιες να προσπαθώ να κόψω το γάλα.Ο  κ.Αγγελος καλή του ώρα!
Τέλος πάντων πάει κι αυτό.
Την άλλη μέρα ξαναέχρεται ο γιατρός "έχουμε επιπλοκή " και μετά τα ίδια πάλι.Τέλικα παρακαλούσα να μην έρχεται ,τίποτα καλό δεν μου είπε.
Τελικά μπαίνει χειρουργείο ( υπογράψαμε ότι μπαίνει με δική μας ευθύνη,τόσο ωραία) και μετά ξαναέρχεται ο γιατρός και καταλαβαίνετε.......Κλάμα πάλι η Κατερίνα!!!
Οι μέρες περνάνε ,ευτυχώς εγώ είχα σταματήσει το κλάμα, και αποφασίζω οτι μετακομίζουμε.Φέρνω τα μωρά Αθήνα  και είμαι το πρωί στα μωρά το απόγευμα στο ΚΑΤ.Αυτή την Κηφισίας την έχω "φάει με το κουτάλι"!!!Ρωτήστε με τι θέλετε να βρείτε εκέι και θα σας το πω εγώ.Σε ποιό ύψος είναι τι.Όλα τα ξέρω!!Επίσης ξέρω ότι θέλετε να μάθετε για το ΚΑΤ,σε ποιό όροφο είναι τι,ποιό ασανσέρ έχει την λιγότερη κίνηση,μέχρι και κουτσομπολιά!
1 μήνα μετά αλλάζουμε όροφο και παμε στον 5ο!!!!ΦΙΑΠ!!Το τμήμα της αποκατάστασης,εκεί σε αναλαμβάνουν και σε μαθαίνουν να ζείς με την αναπηρία σου.Πώς να ξαναγίνεις αυτόνομος.
 Ο Θοδωρής(ο ψυχολόγος του νοσοκομείου) μας λέει ότι η πιο γρήγορη αποκατάσταση ήταν 1 μήνας και 20 μέρες.Ο Νικος λέει θα το σπάσω.Νομίζω το χάσαμε για 3 μέρες.Δεν πειράζει...
Βγήκαμε 21 Δεκεμβρίου!!!
Χριστούγεννα σπίτι μας!!Τα πρώτα Χριστούγεννα με τα μωρά μας,εντελώς διαφορετικά απ'ότι περιμέναμε και φανταζόμασταν αλλά το θετικό είναι ότι είμαστε σπίτι μας και όλοι μαζί!!
Η καθημερινότητα απο τότε και για 2-3 μήνες περίπου δύσκολη, πολύ δύσκολη αλλά με τον καιρό συνηθίζεις ,δυναμώνεις,μαθαίνεις ,αποδέχεσαι,πεισμώνεις και σιγά σιγά όλα γίνονται καλύτερα.
Αυτά απο μένα...εύχομαι να μην σας κούρασα.

ΥΓ κάτι που πραγματικά με εκνευρίζει είναι ότι οι περισσότεροι απο τότε και για μεγάλο διάστημα με έβλεπαν και μου έλεγαν "αχ....κουράγιο". Έξαλλη!!!!!Πάνω που λες εντάξει θα στρώσει το πράγμα έρχεται ο άλλος με ένα βλέμα και ένα ύφος δήθεν λυπημένο να σου πει κουράγιο, άσε με καλέ μου λίγο να ξεχαστώ!!Αφού βλέπεις τα έχω βάλει σε μια σειρά τα πράγματα τι με ρίχνεις πάλι????
Γι'αυτό σας παρακαλω!!αν θέλετε να μου πείτε κάτι,πείτε ότι άλλο  εκτός από αυτή την λέξη!Ευχαριστώ!
Ουφ τα είπα....

Σας βάζω και την προσπάθειά μας (αποτυχημενη) να πετάξουμε τον χαρταετό μας.



Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Φροντίζοντας τα μώρα

Γειά σας.
Κοιτώντας κάτι φωτογραφίες σήμερα απο τη νοσηλεία μου στο ΚΑΤ μου ήρθαν στο μυαλό κάποιες σκέψεις και προβληματισμοί που είχα σχετικά με τη φροντίδα των μωρών μου:
πως θα τους σηκώνω απο το κρεβάτι τους?
θα μπορώ να ετοιμάζω το γάλα και να τους ταϊζω?
το μπάνιο τους,πως θα το κάνω?
στο πάτωμα θα μπορώ να καθήσω για να παίξω μαζί τους?
Τελίκα όλα αυτά τα ερωτήματα λύθηκαν με την επιστροφή μου στο σπίτι και με σημαντική προσπάθεια απο μέρους μου.Τώρα πια ξέρω πως όλα γίνονται αρκεί να προσπαθήσεις.
Έχω φτάσει σε σημείο να μπορώ να τους φροντίζω μόνος μου!!

                                                                 Παίζοντας!! 
                                                      Εδώ αλλάζω τον Σπυράκο μου
                                                    Βάζοντας το Γιωργάκη για ύπνο
Άλλη μια κουραστική αλλα ευχάριστη μέρα έλαβε τέλος!!

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

RehaMove !!

Γεία σας και πάλι!
Θα σας πάω λίγο ανάποδα αλλά δεν πειράζει.Σήμερα θα σας δείξω το τελευταίο μου απόκτημα σε σχέση με την αποκατάσταση μου, την οποία συνεχίζω καθημερινά στο σπίτι.
 Πρόκειται για ενα ποδήλατο ηλεκτρικό που "συνεργάζεται" με έναν ηλεκτροδιοργέτη.
Δηλαδή μια ολόκληρη αποκατάσταση στο σπίτι.
Το σύστημα αυτό λέγεται RehaMove.Αυτό είναι ένα σύστημα λειτουργικού ηλετρικού ερεθισμού (FES) ,ενσωματωμένο σε ηλεκτρονικό ποδήλατο κινησιοθεραπείας.Απευθύνεται σε άτομα με κακώσεις νωτιαίου μυελού όπως εγώ και με αυτό μπορείς να κάνεις ενεργητική γυμναστική στα σημεία που δεν λειτουργούν.Θα σας βάλω κάποιες φωτογραφίες για να καταλάβετε καλύτερα.
Κολλάς τα ηλεκτρόδια στους μυς,στις παρακάτω φωτό τα έχω βάλει στους τετρακέφαλους και πίσω(μπορούν να μπούν και στις γάμπες και στους γλουτιαίους).Το μηχάνημα στέλνει ρεύμα στους μυς και τους αναγκάζει να κάνουν ακριβώς τις κινήσεις που γίνονται στην ποδηλασία.Κάποια στιγμη το μοτέρ του ποδηλάτου σταματάει και κινείς τα πετάλια μόνος σου!!!


 Απο την στιγμή που εμφανίζεται το ποδηλατάκι στην οθόνη ,έχεις ξκινήσει και κάνεις ποδήλατο μόνος σου.Θεωρητικά μετά από πολύυυυυ προπόνηση μπορείς να βγείς με προσαρμοσμένο ποδήλατο στο δρόμο.Αυτός είναι και ο στόχος μου φυσικά!!!!Ποδήλατο εγώ,μαζί με τους πιτσιρικάδες!
Το συστηματάκι αυτό είναι νεοφερμένο στην Ελλάδα ,προσωπικά το έχω περίπου 3 βδομάδες αλλά ήδη βλέπω διαφορά στην φυσική κατάσταση των ποδιών.
Γιατί πρέπει να έχουμε δυνατά πόδια για να περπατήσουμε!!



Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

μια σύντομη περίληψη..

26 Σεπτέμβρη 2011,
έχω αφήσει σπίτι τα μόλις 2 μηνών μωρά μου και πηγαίνω στην δουλειά μου με την μηχανή, στην οποία δεν φτάνω ποτέ αλλά καταλήγω στο ΚΑΤ.
Ακούς καθημερινά για τροχαία  σοβαρά αλλά λες :"καλα εγώ προσέχω!"
Μέγα λάθος!!!Γιατί εσύ μπορεί να προσέχεις ,οι άλλοι όμως???

Και φτάνω που λέτε εκεί ( με ελικόπτερο παρακαλώ,ούτε ο Λάτσης να ήμουνα...),και έχω αρχίσει να ψιλιάζομαι την σοβαρότητα της κατάστασης,αφού δεν νιώθω τα πόδια μου στο ελάχιστο.
Βέβαια στην γυναίκα μου το έπαιζα άνετος και εντελώς κουλ!
"Νίκο νιώθεις τα πόδια σου?"
"λιγο μουδιασμένα αλλα ναι." (νομίζω μου έχει συγχωρέσει αυτό το ψεματάκι).
 Την κεραμίδα στο κεφάλι της την έριξε ο γιατρός.
Κάκωση Νωτιαίου Μυελού(ΚΝΜ) επιπέδου Θ7-Θ8.
Επιπλοκές και ξανά επιπλοκές,ώσπου μπαίνω χειρουργείο 3 μερες μετα,κάνω και μια βόλτα απο εντατική.
Τελικά μετα από 3 μήνες νοσηλείας ,βγαίνω νικητής και γυρίζουμε όλοι μαζί σπίτι μας!
Επιτέλους ξανασμίγω με τα αγόρια μου και την γυναίκα μου!Οι πιτσιρικάδες έχουν μεγαλώσει πολύ,μου έλειψαν.Βεβαια η γυναίκα μου λέει οτι στάθηκα τυχερός γιατί γλίτωσα τα πολλά ξενύχτια!!!
Βγήκα απο το ΚΑΤ μία μέρα μετά τα 31α γενέθλιά μου, έχοντας μια εντελώς διαφορετική ζωή μπροστά μου.Ξαναγεννήθηκα....
Και να τώρα σχεδόν 1,5 χρόνο μετα τα λέμε εδω...
Αυτα τα λίγα για αρχή (τα επομενα μηνυματα θα είναι πιο ανάλαφρα,αισιόδοξα ακόμα και χιουμοριστικά).
Να ξέρετε ότι όλα στη ζωή γίνονται για κάποιο λόγο....γι'αυτο φίλοι μου..
Keep walking with me....